In aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid kunt u op zaterdag 7 oktober kennismaken met schoon en energiezuinig vervoer. Behalve een waterstofauto staan er elektrische auto’s, scooters en fietsen opgesteld op het Grotekerkplein. Komt u ook langs om te zien wat de laatste stand van zaken is van het opwekken en gebruiken van duurzame energie onder het genot van live muziek? Die middag vertrekken vanaf het plein, dat recent is opgeknapt tot stadspark, verschillende fietsroutes ‘Gluren bij de duurzame buren’.


Elektrisch rijden in een toekomstbestendige stad
Gezondere lucht is essentieel voor onze gezondheid en een aantrekkelijke stad. Elektrisch (auto) rijden is een schone (en zuinige) manier van reizen. Op het Grotekerkplein (gelegen tussen de zaterdagmarkt, de Hoogstraat en de Meent) staan verschillende dealers met hun elektrische auto’s. Neemt u plaats in één van de opgestelde voertuigen, dan vertellen zij u alle ins and outs. Een afspraak voor een proefrit is snel gemaakt. En mocht u een elektrische auto willen aanschaffen, dan kunt u in Rotterdam een laadpaal aanvragen via de website laadjeauto.nl.

Nieuwe modellen elektrische auto’s en een waterstofauto
Wilt u zich vrijblijvend laten voorlichten over de mogelijkheden van een elektrische auto? Bekijk dan de Renault ZOE, deze auto heeft een bereik van 400 km. Of wat dacht u van een BMW 3i, een deelauto die normaal gesproken in het Timmerhuis staat en voor iedereen te gebruiken is. Verder vindt u er de auto van Evides Waterbedrijf die waterstof uit eigen industriewater gebruikt als brandstof en kan opladen aan een laadpaal; deze auto zorgt voor 0% uitstoot!


Fietsen, een scooter voor het Hollandse weer en eigen opwek voor uw laadpaal?

U vindt een keur aan elektrische fietsen en speed pedelects van Juizz. Een nieuwkomer in onze stad is de Biro, een overdekte scooter die rekening houdt met ons Hollandse weer. Met de Biro komt u droog aan op uw werk. En bent u in het bezit van zonnepanelen op uw dak? Informeer dan bij Van Leeuwen Oplaad over de mogelijkheden om uw eigen zonne-energie te gebruiken voor uw elektrische auto. Kortom; als u in vogelvlucht wilt weten wat de laatste stand van zaken is op het gebied van elektrisch vervoer dan ontmoeten wij u graag op zaterdag 7 oktober!


Praktische informatie

Datum: zaterdag 7 oktober
Locatie: Grote Kerkplein, Rotterdam
Vanaf: 11.00 uur tot 16.00 uur
Fietstours langs duurzame woningen ‘Gluren bij de duurzame buren’: 13.00 uur tot 16.00 uur, deelname: gratis. Aanmelden/informatie: www.rotterdamenergiebesparing.nl

Laadpaal aanvragen voor op straat: www.laadjeauto.nl