Het aantal Rotterdamse oplaadpunten groeit

In september werd in Rotterdam het 2.000ste laadpunt voor elektrische auto’s gerealiseerd. De verwachting is dat het aantal oplaadpunten in 2018 verdubbelt tot 4.000. Oplaadpunten zijn te vinden op eigen (bedrijfs)terreinen en in parkeergarages. Maar ook op straat komen er steeds meer openbare laadpalen bij.

Een openbare oplaadpaal aanvragen

Soms kunnen autobezitters geen oplaadpunt op eigen terrein laten plaatsen. Of hun auto niet parkeren in een parkeergarage waar opladen mogelijk is. In dat geval kunnen zij een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Sinds 1 oktober kan dat eenvoudig via laadpaalnodig.nl.

Welke voorwaarden gelden er?

De aanvrager van een openbare laadpaal moet in Rotterdam wonen of werken. En een volledig elektrische auto of een plug-in hybride auto met oplaadstekker hebben. Op laadpaalnodig.nl staan alle voorwaarden overzichtelijk op een rij.

Je aanvraag volgen via laadPaalnodig.nl

Een openbare laadpaal aanvragen kan zodra iemand een aankoop- of leasecontract heeft voor zijn auto. Via laadpaalnodig.nl ziet de aanvrager precies hoe het staat met zijn aanvraag. Het plaatsen van de laadpaal duurt nu nog 4 tot 6 maanden. De gemeente wil de maximale doorlooptijd verkorten naar 4 maanden.

Opladen op privéterrein of in een parkeergarage?

Wil je een laadpaal op eigen (bedrijfs)terrein laten plaatsen? Dat kan. Er zijn inmiddels meerdere bedrijven die een laadpaal plaatsen. De kosten van een laadpaal op eigen terrein betaal je zelf. Wil je weten in welke Rotterdamse parkeergarages je je auto kunt opladen? Kijk dan op parkereninrotterdam.nl.

19 oktober 2016