Steeds meer Rotterdammers maken de overstap naar elektrisch rijden. Goed nieuws, want elektrisch rijden is goed voor het milieu en de luchtkwaliteit in Rotterdam. Met de toename van elektrische auto’s, groeit echter ook de vraag naar laadpalen om deze voertuigen aan op te laden. Binnen VvE’s leven veel vragen over het plaatsen van een laadpaal in de gezamenlijke parkeerruimte. De vragen gaan bijvoorbeeld over de verdeling van de kosten, maar er bestaan ook technische vraagstukken.

Brochure en juridische toolkit

Om VvE’s tegemoet te komen, is de brochure ‘Laadoplossingen voor elektrische auto’s binnen de VvE’, inclusief bijbehorende juridische toolkit, ontwikkeld. De brochure biedt een handleiding om te komen tot helder plan van aanpak voor het plaatsen van een laadpaal binnen een VvE.

De brochure helpt je op weg

De brochure en toolkit zijn ontwikkeld in samenwerking met de G4-steden (Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht). Doel is om e-rijders en VvE-besturen met de brochure op weg te helpen en de uitrol van laadvoorzieningen binnen VvE’s te versnellen.

Beide documenten zijn te vinden op rotterdam.nl/elektrischrijden