Via het nieuwe aanvraagportaal www.laadpaalnodig.nl kunnen elektrisch rijders in Rotterdam en 18 omliggende gemeenten* eenvoudig een publieke laadpaal bij hen in de buurt aanvragen. Ook toont de website een overzicht van alle publieke laadpalen binnen de aangesloten gemeenten.

Luchtkwaliteit
Het verkeer in Rotterdam is een van de grootste veroorzakers van ongezonde lucht in de stad. Om de luchtkwaliteit te verbeteren stimuleert de gemeente elektrisch rijden. Elektrische auto’s zijn schoon, stil en zuinig en dragen bij aan een gezondere leefomgeving.

Versnelde uitrol van een dekkend landelijk laadnetwerk
De verwachte groei van het aantal elektrische auto’s vraagt om een doordacht gemeentelijk meerjarenbeleid voor meer laadpunten op straat. Op dit moment telt Nederland ruim 15.000 publieke laadpunten. De verwachting is dat er over 2 jaar ruim 30.000 extra laadpunten nodig zijn. Om dat te faciliteren en de elektrisch rijder op weg te helpen is nu het onafhankelijke aanvraagportaal laadpaalnodig.nl gelanceerd. Hiermee is het voor de elektrisch rijder eenvoudig om een nieuw laadpunt aan te vragen en een laadpunt in de buurt te vinden.

Gebruiksvriendelijk en effectief
Hans Velt, concessiemanager Rotterdam Elektrisch: “Gemeente Rotterdam werkt met aangesloten concessiegemeenten aan de uitbreiding van het publieke laadnetwerk voor elektrische auto’s op straat. Met dit aanvraagportaal maken we een slag in gebruikersvriendelijkheid en in het monitoren en optimaliseren van het aanvraag- en plaatsingsproces.”

Laadpaalnodig.nl
Het onafhankelijke aanvraagportaal laadpaalnodig.nl is ontwikkeld door het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur. De gemeente is opdrachtgever voor de uitbreiding van het publieke laadnetwerk en werkt hierbij samen met diverse partijen zoals de netbeheerder. Op dit moment levert, onderhoudt en exploiteert ENGIE de laadpalen op straat.

Deelnemende gemeenten
* Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Gouda, Hellevoetsluis, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Westvoorne.

Binnenkort sluit Utrecht aan bij het portaal. Ook andere gemeenten zijn uitgenodigd om deel te nemen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over o.a. de voorwaarden, het aanvraagproces, laadpalen en kosten op www.laadpaalnodig.nl.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Rotterdam? Volg ons op Twitter: @Elektrijden010

29 maart 2018